Mökki pääsiäiseksi

Pääsiäinen osuu 7. ja 10. huhtikuuta väliin vuonna 2023. Pääsiäisen tarkka päivä vaihtelee vuosittain maalis- ja huhtikuun välillä. Vaihtelu riippuu maaliskuun kevätpäiväntasauksesta ja ensimmäisen täysikuun ajankohdasta. Pääsiäisen ensimmäistä päivää vietetään aina sitä seuraavana sunnuntaina.

Koska maaliskuussa kevät alkaa jo hieman Suomessakin nostamaan päätään, ei ole ihme että monelle pääsiäisen pitkä viikonloppuvapaa tarkoittaa myös mökkikauden aloittamista. Riippuen lumitilanteesta ja aina suomalaiset yllättävistä takatalvista, voi monen kesämökki kuitenkin jäädä ottamatta talviteloilta vielä pois.

Vuokramökkejä voi olla vielä vapaana eri puolilla kauneinta Suomea

Mökkeily onnistuu myös ilman omaa mökkiä, sillä pääsiäinen on suosittua aikaa myös vuokramökkirintamalla. Suomessa on vuokramökkejä tarjolla runsaasti aina saaristosta Saimaan kautta Lappiin asti. Seuraavaksi annamme muutamia pääsiäismökkivinkkejä. 

Kuva: domosbg

Levi

Etelärakka, Kittilässä, Levin laskettelukeskuksessa Etelärakan alueella on tyylikäs hirsirakenteinen paritalohuoneisto. Alakerrasta löytyy tupakeittiö, makuuhuone 2 vuoteella, sauna sähkökiukaalla, pesuhuone, wc sekä avokuisti. Yläkerrassa on puolestaan 3 makuuhuonetta, joissa kaikissa 2 vuodetta. Lisäksi yläkerrassa on oleskelutila, wc ja parveke.  

Sähkölämmityksellä toimiva mökki sisältää myös varaavan takan. Keittiössä varusteluina ovat sähköliesi, jääkaappi ja pakastin, mikroaaltouuni ja astianpesukone. Pesuhuoneessa on myös pyykinpesukone. Sijainti on rauhallisella alueella ja Levin keskustaan on matkaa vajaa 3 kilometriä. Lähimpään rinteeseen on matkaa vaivaiset 1,6 kilometriä.  

https://www.lomarengas.fi/mokit/kittila-etelarakka-kiela-2-10411
Lisää vuokramökkejä Levin alueelta pääsiäisenä 2023: https://www.lomarengas.fi/mokkihaku?startDate=06.04.2023&endDate=10.04.2023&range=2&persons=2

Kuva: Jukka Hernetkoski

Saimaa, Puumala

Puumalasta 12 km etelään sijaitseva Kivirannan vuokramökki on Saimaan rannalla, omalla laiturilla ja soutuveneellä varustettuna, jotka eivät välttämättä pääsiäisenä ole kuitenkaan käytössä. Hirsirakenteisessa mökissä on olohuone, tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, joissa toisesa parivuode sekä parvella käytössä lisäksi yksi vuode sekä patja (120 cm levyinen). Olohuoneessa tarpeen tullen käytössä vuodesohva, josta tulee 120 x 190 cm lisävuode yhdelle henkilölle. 

Lisäksi wc, pesuhuone ja sauna sähkölämmitteisellä kiukaalla (huomio: rantasauna on käytettävissä vain 1.5. – 30.10. välisenä aikana). Mökki sisältää valokuidulla toimivan nopean wifi-yhteyden sekä PlayStation-pelikonsolin. Tätä mökkiä ei ole tarkoitettu bilekäyttöön!

Lisää Saimaan alueelta vuokramökkejä pääsiäisenä 2023: https://www.lomarengas.fi/mokkihaku?startDate=06.04.2023&endDate=10.04.2023&range=2&persons=2&keyword=saimaa

Kuva: Joni Mansikka

Turun saaristo

Villa Nagua ei ehkä voi perinteiseksi mökiksi kutsua, vaan esittelynkin mukaan se on  design-huvila tunnin päästä Turusta. Korkealla mäen päällä sijaitsevan huvilan on suunnitellut arkkitehti Sigvard Eklund ja se kunnostettu kokonaan, niin että originaali 70-luvun tyyli on jätetty ennalleen. Sopii perheille ja vaikkapa työpaikkojen kokouskäyttöön. Terassilla on jopa ulkoporeallas!

Huoneista (sekä saunatilasta) näkee suoraan merelle varsin hyvin, sillä ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon. Huvila sisältää hyvin varustellun keittiön sekä siitä jatkuvan avoimen ruokailu- ja oleskelutilan. Toisessa makuuhuoneessa on parivuode ja toisessa sekä parivuode että vuodesohva. Huvila on kuudelle hengelle tarkoitettu maksimissaan.  

Huvilan varusteluun kuuluu myös astianpesukone, pyykinpesukone, grilli ja langaton verkkoyhteys. 

​​https://mokkivuokra.fi/mokit/639/villa-nagu

Turun saariston vuokramökkejä: https://mokkivuokra.fi/hakuLisää Turun saaristosta vuokramökkejä pääsiäisenä 2023: https://www.lomarengas.fi/mokkihaku/varsinais-suomi/turun-saaristo?startDate=06.04.2023&endDate=10.04.2023&range=2&persons=2

Leave a Comment