Mökin sisustus 2021

Mokin sisustus

Mökin Kaunis sisustus ja säilytysratkaisut

Mökin sisustukseen kiinnitetään yleensä huomiota erityisesti keväällä, kun kesän mökkikausi on alkamassa ja halutaan siirtyä hieman raikkaampaan, vaaleampaan sisustukseen. Toinen hetki on yleensä näin syksyllä, kun illat alkavat pimentyä ja erityisesti valaistukseen ja tunnelmaan halutaan kiinnittää huomiota. Mökin sisustuksessa suurta roolia ajaa myös säilytysratkaisut, sillä etenkin pienen mökin sisustuksessa on tärkeää lisätä avaruutta ja valoisuutta hyvin mietityillä ratkaisuilla.

Mökin sisustusideoita

Erinomaisia ideoita mökin sisustukseen sekä loistavaa tekemistä mökkireissuille on toteuttaa sisustukseen elementtejä omin käsin. Lapset rakastavat askartelua ja innostuvat etenkin, kun saavat itse kerätä sisustuselementit luonnosta. Eikä vain lapset, itse ainakin nautin suunnattomasti, kun pääsen ideoimaan ja luomaan omannäköisiä elementtejä sisustukseen. Luonnosta voi poimia erilaisia kasveja sekä kukkia, käpyjä, koivuhalon palasia, kuusen oksia ja vaikka mitä! Näin säästää rahaa ja luontoa, ja ai että miten sitä nauttii, kun näkee sisustuksessa oman käden jäljen. Ja sitä parempi, jos myös muut sukulaiset ja perheenjäsenet ovat askarrelleet mökille omia, uniikkeja sisustuselementtejään. Näin voi luoda samalla myös kauniita muistoja yhdessä vietetystä ajasta. Hyviä vinkkejä askarteluun luonnon materiaaleista löydät täältä.

Kivoja sisustusesineitä voi tehdä myös vanhoista lasipurkeista. Esimerkiksi hillopurkit ja pilttipurkit ovat loistavia sisustuselementtejä, joihin pitsipaperista voi tehdä erilaisia kuvioita tai silkkinauhasta vaikkapa kauniit rusetit. Helmiä ja erilaisia juuttinaruja kannattaa hyödyntää näissä myös. Erilaiset purkit sopivat kuin sisustukseen, mutta myös säilytysratkaisuiksi pienille tavaroille. Ne ovat oivia ratkaisuja esimerkiksi ompeluvälineille tai lasten pienille aarteille, ja mikäli keittiössä on avohyllyt, mikäpä olisi sen kauniimpaa kuin käyttää hyllyillä itsetehtyjä purkkeja, jotka sopivat mökin sisustukseen. Hyvänä säästövinkkinä myös se, että samaisia pilttipurkkeja voi käyttää lasten juomalaseinakin, tämä aiheuttaa erityistä hilpeyttä lasten keskuudessa!

Mokin piensisustus

Raikkautta kesämökin sisustukseen

Kesällä mökin sisustuksessa näkee paljon väreinä valkoista, sinisen eri sävyjä sekä beigeä. Nykyisin suosiossa on luoda mökille merellistä tunnelmaa, jossa voi käyttää esimerkiksi ulkomaantuliaisina tuotuja simpukoita, erilaisia puuveneitä, majakoita tai meritähtiä… luovathan nämä aivan erityistä lomatunnelmaa! Ja näitäkään ei mahdottomuus ole luoda itse, mikäli tarpeeksi innostusta askarteluun ja käsillä tekemiseen löytyy. Makuuhuoneen petivaatteiden väreihin sopii erinomaisesti sini-valkoraidalliset tyynyt tai petivaatteet yhdistettynä beigen ja valkoisen sävyisiin verhoihin ja mattoihin. Näillä väreillä saa jo huomattavasti raikkautta sisustukseen ja luonnosta voi käydä poimimassa erilaisia kukkia ja kasveja maljakkoon.

Pienen mökin sisustuksessa tärkeää on säilytysratkaisut

Varsinkin pienen mökin sisustuksessa on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti säilytysratkaisuihin. Huomattavasti kauniimman sisustuksen saa, kun ylimääräiset tavarat ovat fiksusti poissa näkyvistä. Jos mökki on hyvin pieni, saa tilantuntua helposti sillä, kun säilytysratkaisut ovat tarkkaan mietittyjä. Usein näkee hyvin massiivisia kalusteita, kuten vaikkapa iso kaappi iskettynä pieneen eteiseen, koska ajatellaan, että sinne mahtuu rutkasti tavaraa ja ne saadaan pois näkyviltä. Idea on sinänsä ihan hyvä, mutta tämä tekee helposti sen, että jo heti sisään tullessa mökki tuntuu ahtaalta.

Huomattavasti parempi ratkaisu on käyttää paria sirompaa säilytyselementtiä, kuten tässä alla olevan kuvan eteisessä on tehty. Kengille ja vaatteille löytyy edelleen saman verran tilaa, kuin oli entisessä massiivisessa kaapissa, mutta takit ovat näkyvillä pystynaulakossa. Nyt eteinen näyttää valoisalta ja raikkaalta, vaikka takit ovatkin esillä. Peilillä saa usein myös lisää avaruuden tuntua pieneen tilaan, joten kannattaa säilytysratkaisuja miettiessä samalla katsoa, minne sellaisen voisi asettaa. Jos esimerkiksi lasten ulkovaatteille tarvitsee lisätilaa, on hyvä idea käyttää eteisessä pientä säilytysarkkua, jonka kansi toimii myös penkkinä.

Mokin sailytysratkaisut

Kylpyhuoneeseenkin voi sisustus- ja säilytysratkaisuja toteuttaa hyvin itse. Jos ei kädentaidot riitä puisen jakkaran tekoon, toimii hyvänä penkkinä suihkuhuoneessa ihan vain puupölli. Ja niitä on muuten hyvä hyödyntää myös ulkopenkkeinä. Jos joskus porukkaa sattuu olemaan enemmän eikä tuolit riitä, on puupölkyt todella oiva ratkaisu tähän. Ja ovat helppo säilyttää vaikkapa terassilla tai mökin seinustalla. Toinen erittäin hyvä ratkaisu kylpyhuoneeseenkin on kannellinen puuarkku, jossa voi säilyttää saunapuut tai erilaiset pesunesteet. Kauniin wc-paperitelineen saa koivunhalosta parilla ruuvilla kiinnitettynä ja jopa pyyhetelineet voi toteuttaa erilaisista puusta tehdyistä ratkaisuista.

Nyt kiinnostaisi kuulla, millaisia Tee-se-itse- ratkaisuja teidän mökiltänne löytyy tai jos ei vielä löydy, saitko niihin inspiraatiota tästä artikkelista?