Juhannustapahtumat 2022 – menoa ja tapahtumia moneen makuun

Kuva:Mikko Muinonen

Jos haluat mökkijuhannukseen vaihtelua ja jos menojalkaa vipattaa niin kannattaa tutustua Suomen moniin erilaisiin Juhannustapahtumiin!

Tilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen ja taatusti löytyy jokaiselle jotakin. Olemme tässä artikkelissa listanneet vuoden 2022 muutamia suosituimpia tapahtumia sekä joitakin erikoisempia pieniä tapahtumia ja myös kesän isoimmat Juhannusfestarit ja Juhannusravit.

Perinnejuhannuksen viettoa ja paljon muuta

juhannuskokko
Kuva: Northsky71

Naantalin juhannus 24.6.2022

Naantalissa juhlitaan Juhannusta perinteisesti lipun nostolla, tansseilla ja juhannuskokolla.

Naantalissa löytyy myös paljon muuta tekemistä Juhannusviikonlopulle. Naantalin Kaivohuoneella esiintyvät Laura Voutilainen ja Eppu Normaali (23.6. Ja 24.6.), Muumimaailmassa tarjotaan Juhannuksen taikaa perheen pienimmille ja Kultarannan puutarhan kierrokset tehdään myös Juhannusaattona. 

Saariston perinnejuhannus Qviflaxin kylässä Paraisilla 24.6.2022

Turun saaristossa juhlitaan Juhannusta perinteiseen suomenruotsalaiseen tapaan, ja kukitetaan sekä nostetaan Juhannussalko. Qviflaxin Kylän peirnteisessä juhannustapahtumassa kukitetaan kylän juhannussalko kello 15 alkaen ja se nostetaan klo 16. Lisäksi on luvassa tuttuja piirileikkejä ja yhteislaulua klo 17 saakka.

Seurasaaren Juhannusvalkeat Helsingin Seurasaaressa 24.06.2022

Jos satut olemaan pääkaupunkiseudulla niin voit kuitenkin nauttia perinnejuhannuksesta kaikilla mausteilla. Seurasaaren Juhannusvalkeat on tapahtuma johon kannattaa  ehdottomasti tutustua Seurasaaren jokavuotiseen perinnejuhannus-tapahtumaan Juhannusaattona. Ohjelmassa on esimerkiksi musiikkiesityksiä, kansantanhuja ja juhannustanssit. Myös useita Juhannuskokkoja on luvassa.

Juhannustansseja ja risteilyjä

Juhannustansseja järjestetään tietenkin ympäri maan joka niemen notkossa ja saarelmassa, ja esimerkiksi Mikkelin suunnalla Juhannuspäivänä on luvassa Juhannuspäivän tanssit Ristiinan Metsälinnan lavalla. Siellä lavatanssikansaa liikuttaa Suvi Karjula & In The Mood.

Myös perinteisiä Juhannusristeilyjä järjestetään monissa kaupungeissa, esimerkiksi Kuopiossa, Savonlinnassa ja Helsingissä.

Juhannusraveja joka lähtöön

juhannusravit
Kuva: Mikko Perón

Monet mökkiläiset haluavat juhlistaa Juhannusta ravien merkeissä, ja myös tänä Juhannuksena kotimaamme ravitarjonta on runsas.

Nordic King Juhannusravit Härmässä (ja Powerparkin Juhannus)

Härmässä Kauhavalla ravataan Nordic King ravit kahtena päivänä, Juhannusaattona perjantaina 24.6. ja Juhannuspäivänä lauantaina 25.6. Juhannusaattona kilpaillaan Maaseudun Tulevaisuuden Nordic Queen tittelistä ja 15 000 euron ykköspalkinnosta ja Juhannuspäivänä on vuorossa Nordic King jossa voittaja saa peräti 50 000 euroa.

Ravien naapurissa, Powerparkissa,  järjestetään samaan aikaan Powerparkin Juhannus -tapahtuma, jossa esiintyy J.Karjalainen, Kaija Koo, Matti ja Teppo, Eini, Frederik sekä monta muuta suomalaista suosikki-artistia.

Kokemäen Perinteiset Juhannusravit 2022

Kokemäelläkin ravataan Juhannuksena. Kokemäen perinteiset juhannusravit 2022 ravataan Juhannuspäivänä 25.6.22 klo 14.00 alkaen ja sunnuntaina 26.6.22  klo 14.00 eteenpäin.

Vieremän Juhannusaaton ravit

Vieremän Raviradalla ravataan perinteiseen tapaan Juhannusaattona 24.6.

Juhannusfestarit vetää taas

Kuva: Ville Oksanen

Jos Juhannusravit tai perinnejuhannuksen vietto ei houkuttele, on Juhannuksena tarjolla runsaasti festareita ja musiikkitapahtumia eri puolella Suomea. Tarjonta on laajaa ja artistikattauksia löytyy moneen makuun, metallista poppiin ja Suomi-rokkiin.

Himosjuhannus

Jämsän Himoksella juhlitaan 23-25.6. jokavuotista  Himosjuhannusta usean artistin kanssa. Lavalle nousee Antti Tuisku, ABREU, Haloo Helsinki, Vesala, Tehosekoitin, JVG, Ellinoora ja monta muuta suomalaisen musiikin huippua.

Nummirock

Nummirock järjestetään Kauhajoen Nummijärvellä 22-25.6.2022.. Nummirokissa kuullaan neljän päivän aikana esimerkiksi Apocalypticaa, Sepulturaa ja maorin kielistä uusiseelantilaista thrash ja groove metal  Alien Weaponry! -yhtyettä. Perheen pienimmille on tarjolla Herra Hevisauruksen hauskoja lauluja Nummirokin lauantain perhepäivässä. 

Raumanmeren Juhannus

Raumalla järjestetään RMJ, eli Raumanmeren Juhannus -festarit 23-25-6-2022. Esiintyjäkaartissa on Teflon Brothers, Kube, Bess, JVG, Petri Nygård ja monia muita huippunimiä.

Tahkon Juhannus

Kuopion suunnalla on myös festaria luvassa ja tänä vuonna Tahkon Juhannus -festareilla 23-25.6. esiintyy esimerkiksi Arttu Wiskari, ABREU, Vesala, Sanni ja Antti Tuisku.

Mökkijuhannuksen vaihtoehtoja tai lisäohjelmaa Juhannukseksi on tarjolla koko Suomessa ja moneen eri makuun. Kannattaa tutustua oman alueen tarjontaan tai lähteä kauemmaksikin mieleisen ohjelman perään tulevana Juhannuksena.

1 thought on “Juhannustapahtumat 2022 – menoa ja tapahtumia moneen makuun”

Leave a Comment